Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Evropsko prvenstvo: Slovenija - Srbija, prenos iz Münchna

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj ptice lahko letijo?

28.03.2024

Gotovo ste si že kdaj zaželeli ali pa ste razmišljali, kako je sploh mogoče, da ptice lahko letijo. Preprosto hodijo po tleh kot mi, če želijo pa razprejo krila in poletijo daleč daleč stran.

Živali Posnemalci, tanki ste kot nitke!

27.03.2024

Zelo nenavadne živali, ki so videti, kot da bi bile sestavljene iz nitk, spadajo v isto skupino kot paličnjaki in živi listi. Posnemalci je njihovo slovensko ime, sicer pa se v latinščini imenujejo "prikazni".

Zakaj? Zato! Zakaj je 1. april dan norcev?

01.04.2024

Danes je 1. april, ki je najbolj znan po tem, da si lahko koga privoščimo in mu pripravimo kakšno neslano šalo. Še najbolje je, če je zaigrana tako, da oseba, ki ji je šala namenjena, sprva ne ve, da gre za šalo, ampak da nam verjame.

Moje telo Bolezni kože: Alopecija

26.03.2024

Alopecija je stanje, s katerim označujemo čezmerno izpadanje dlak po vsem telesu. Gre za motnjo oziroma prekinitev običajnega procesa rasti dlak. To velja za lase, obrvi in dlake drugod po telesu (pod pazduho, na rokah in nogah).

Scena Breakdance svetovnih zvezd tretjič na Kongresnem trgu

21.05.2024

Ljubljana bo 24. in 25. maja že tretjič gostila poseben plesni dogodek World Kidz Breaking Champion Powered By I Feel Slovenia - z najboljšimi mladimi breakdancerji na svetu. Dogodek bo potekal na Kongresnem trgu.

Rastline Volčja jagoda, zelo strupena si!

25.03.2024

Volčjo jagodo najdemo najpogosteje v gozdu. Je zelo posebna rastlina, ki ima okrogel moder plod, na prvi pogled precej podoben borovnici. A pozor: ravno ta modra "bunkica" je zelo strupena, zato se rastline nikar ne dotikajte.

Zakaj? Zato! Zakaj nas elektrika lahko strese?

24.03.2024

Električen tok je lahko za človeško telo izjemno nevaren, če na kakršen koli način dospe v naše telo. To se lahko zgodi na primer ob udarcu strele, blizu kakšnega električnega transformatorja, lahko pa tudi ob uporabi kakšnega električnega aparata.

Živali Rak vitičnjak

23.03.2024

Raki vitičnjaki so tisti, ki živijo pritrjeni na skalo ali kakšno drugo podlago in imajo v primerjavi z drugimi raki zelo spremenjeno telesno zgradbo. Na prvi pogled izgledajo kot nekakšne "čudne školjke", zato jih spoznajmo pobliže.

Rastline Tropske palme, ve pa res zrastete visoko!

21.03.2024

Palme so tista drevesa, ki zrastejo neverjetno visoko, tudi do dva tisoč metrov, kar je neverjetna višina. Poznamo ogromno različnih vrst, na plamah rastejo tudi kokos in banane, sicer so pa najbolj znane tiste, na katerih ne raste nobeno sadje.

Zakaj? Zato! Zakaj je potrebno jesti raznoliko hrano?

20.03.2024

Prehrana je za naše telo izjemnega pomena. Vpliva na razpoloženje, prebavo in splošno zdravje oziroma imunski sistem. Najbolje je, če jemo hrano, ki je ne moremo uživati surove (npr. krompir, koruza, fižol, meso in podobno) le kuhano v vodi.

Živali Žitna stenica, vso žito boš pojedla!

19.03.2024

Žitna stenica, kot že samo ime pove, je velik sovražnik v prostorih, kjer se shranuje žito. Loti pa se tudi žit, ki še rastejo na travnikih.

Moje telo Črevesne okužbe

18.03.2024

Črevesne okužbe se po navadi pričnejo z bruhanjem in drisko. Blato je tekoče, vsebuje lahko sluz, kajti virusi napadejo črevesne celice in povzročijo njihovo odmiranje. Lahko imamo tudi povišano telesno temperaturo in splošno slabo počutje.

Stran 9 od 111
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov