Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj je potrebno zemljo na vrtovih gnojiti?

08.06.2024

Če imate doma zelenjavni vrt ali pa ga ima kdo drug, ste verjetno že videli, da se ob začetku pomladi prekoplje in doda različna gnojila (kompost, in morda živalska gnojila). To je za rast vrtnin nujno potrebno, saj rastline potrebujejo hranljive snovi.

Moje telo Kaj storiti, če v oko pade tujek?

06.06.2024

Zelo neprijetno je, če kdaj v oko pade kakšen tujek. To je lahko že samo prah, kakšna smet, opilek od lesa ali česar koli. Izjemno pomembno je, da ostanemo mirni in ne drgnemo očesa. Čimprej poiščemo pomoč. In ja, tudi jok včasih pomaga, ker spere tujek.

Moje telo Sladkorna bolezen, celice beta in inzulin

04.06.2024

Sladkorna bolezen ne pomeni, da pojemo preveč sladkega ali da sladkega ne smemo jesti, temveč gre za kompleksno bolezen, kjer sladkor v naši krvi lahko izjemno niha. To je zaradi poškodbe hormona inzulina, ki bi moral naš krvni sladkor uravnavati.

Zakaj? Zato! Zakaj so si nekateri dvojčki popolnoma podobni, nekateri pa sploh ne?

04.06.2024

Če srečate dvojčke ali ste sami del njihove polovice, je lahko samo dvoje: ali ste istega spola in ste si med seboj popolnoma podobni ali pa druga možnost: lahko sta istega ali različnega spola in ni nujno, da sta si sploh kaj podobna.

Čist novo V Pionirskem domu je zaživel nov laboratorij

31.05.2024

V Pionirskem domu je osnovnošolcem na voljo popolnoma nov laboratorij, kjer bodo šolarji lahko skupaj z mentorji obiskovali naravoslovnotehnične delavnice. Poskusi, ki jih imajo mladi tako radi, bodo tako dobili novo razsežnost!

Moje telo Rakave celice

02.06.2024

Rak je bolezen,. ki je strah in trepet vseh in velja za eno najhujših stanj v telesu. Rakave celice se izredno hitro razmnožujejo in lahko iz določenega tkiva prerastejo v vse telo.

Rastline Rumena paprika

01.06.2024

Rumena paprika vsebuje približno trikratno količino vitamina C, kot jo vsebujejo limone. Vsebuje pa tudi ogromno drugih hranljivih snovi in vitaminov (vitamin K in A, kalij in mnoge druge).

Zakaj? Zato! Zakaj potrebujemo potni list?

31.05.2024

Potni list je izredno pomemben dokument, s katerim pristojnim organom, organizacijam in ljudem, ki so v določenih ustanovah, dokažemo, kdo smo. Temu rečemu, da se identificiramo oziroma dokažemo, iz katere države prihajamo in kje živimo.

Živali Žuželka po imenu grabežnica

30.05.2024

Grabežnica ni nič drugega kot ena izmed mnogih vrst muh. Je pa zelo posebna v tem, ker se loti napada tudi drugih žuželk. Po tem je tudi dobila ime - kot bi jih pograbila, torej grabežnica.

Moje telo Kaj pomeni, če je nekdo naglušen?

29.05.2024

Če je nekdo naglušen pomeni, da slabše sliši. Ne gre ravno za popolno gluhoto, ampak da slišimo veliko slabše. Naglušnost se lahko pojavi zaradi različnih vzrokov, lahko tudi že ob rojstvu. Sicer pa lahko postanemo naglušni kasneje v življenju.

Čist novo Kako v oljarni nastaja olje?

28.05.2024

Pridelava olja ima v Sloveniji bogato zgodovino. Imamo tudi posebno bučno olje, ki je najbolj poznano na SV delu Slovenije (Podravje in Pomurje). Kako pa sploh izgleda pridelava olja v oljarni in rafineriji?

Čist novo Kdo je zmagovalec 12. projekta Varno na kolesu?

29.05.2024

Zmagovalki programa Varno na kolesu sta dve osnovni šoli, vsaka v svoji kategoriji. Ena je iz podravske, druga pa iz primorsko-notranjske regije.

Stran 2 od 111
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov