Cenčkovi se bo v čas prestajanja zaporne kazni štel pripor, ki ga je sodišče še podaljšalo. Foto: BoBo
Cenčkovi se bo v čas prestajanja zaporne kazni štel pripor, ki ga je sodišče še podaljšalo. Foto: BoBo

Ker nihče ni bil navzoč v času tragedije, bo po besedah sodnika Tomaža Bromšeta le 22-letna obtoženka natančno vedela, kaj se je dogajalo tiste noči. A dokazi kažejo, da je prav ona svojega 30-letnega partnerja 4. februarja letos po prepiru zabodla s kuhinjskim nožem v prsni koš.

Večer pred tragedijo je Cenčkova partnerja pobrala pri prijatelju. SMS-sporočila so nakazovala, da sta pred tem prekinila zvezo, a sta se očitno nato pobotala in tisti večer skupaj popivala. Na poti proti avtomobilu, ko sta se odpravljala domov, sta se sprla, kar so potrdili tudi njegovi prijatelji, spor pa sta očitno nadaljevala doma.

Ne bi umrl, če ne bi izvlekla noža
Doma je po sodnikovih besedah obtoženka pograbila nož, žrtev zabodla, nož izvlekla in ga pospravila v kuhinjski predal. Po mnenju izvedenca za sodno medicino Martina Merviča pokojnikova poškodba verjetno ne bi bila smrtna, če nož ne bi bil izvlečen iz prsnega koša in bi dobil tudi ustrezno in čim hitrejšo zdravstveno oskrbo.

Po dogodku je obtoženka sicer poklicala medicinsko pomoč, a trdila, da se je partner sam poškodoval oziroma da je delal samomor. A je moški policistu, ki mu je pomagal, dejal: "Ona me je." Umrl je nato v bolnišnici. Sodnika tako ni prepričal zagovor obtožene, da je njen partner prišel iz kuhinje krvav in da se drugega ne spomni.

Napadla tudi prejšnjega partnerja
Sodnik je prepričan, da je bilo dejanje naklepno, pri čemer ni spregledal dejstva, da je tudi svojega prejšnjega partnerja napadla z nožem v Španiji. Okoliščine v obeh dogodkih so bile enake, le da se je drugi dogodek končal s smrtjo.

V 13-letno zaporno kazen se ji bo štel tudi pripor, ki ga je sodnik še podaljšal. Sodišče je obtoženko oprostilo povrnitve stroškov sodnega postopka, morala pa bo povrniti stroške materi pokojnika. Ta lahko odškodnino zahteva v civilni tožbi.