Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Tarča: S predsedniki strank o usklajevanju pokojnin

Črna kronika - Arhiv

V Britofu še naprej zapora ceste in prepoved uporabe odprtega ognja

Cesta v naselju Britof pri Kranju, kjer je v torek eksplodiral zemeljski plin, še naprej ostaja zaprta. Kljub sanaciji plinovoda meritve gasilcev še vedno kažejo na določeno prisotnost sproščanja plina iz zemljine, zato gibanje na kraju ni dovoljeno.

Nov primer krivolova jamskih hroščev

V turistični jami Dimnice v občini Hrpelje-Kozina je nekdo nezakonito lovil zaščitene jamske hrošče. Jamarji so več vrst jamskih hroščev našli v pasteh, med njimi tudi hrošča drobnovratnika.

Poškodovani v eksploziji brez hujših poškodb, plinovod prestal prvo testiranje

Poškodovani v torkovi eksploziji plina v Britofu pri Kranju ostajajo v bolnišnici, a ne bodo utrpeli hujših posledic. Imajo površinske opekline, ki ne bodo pustile trajnih brazgotin, je povedal Albin Stritar iz UKC-ja Ljubljana.

Tovšakova priznala krivdo glede prekupčevanja z nepremičninami Delamarisa

Nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak je priznala krivdo pri oškodovanju družbe, ki jo je vodila, s posli z nepremičninami Delamarisa. Sodnik Marko Bršnik je predlagal pogojno kazen šest mesecev zapora s preizkusno dobo petih let.

V Murski Soboti gorela stanovanjska hiša

Na Gregorčičevi ulici v Murski Soboti je dopoldan izbruhnil požar v stanovanjski hiši. Cesta je bila zaprta, stanovalko so prepeljali v bolnišnico.

38-letnik umrl pri spravljanju drv v gozdu

V Baški grapi na Tolminskem se je zaradi nenadzorovane prevrnitve drevesnega panja na strmem pobočju smrtno ponesrečil 38-letni moški.

Poškodovani v eksploziji plina niso v smrtni nevarnosti, so pa opečeni

V Britofu pri Kranju je okoli 15. ure v vodnem jašku na lokalni cesti eksplodiral plin. Poškodovalo se je šest ljudi – dva delavca, ki sta v jašku opravljala dela, in štirje otroci, ki so bili v bližini.

Zaradi napada na taksista in policista Iračanu šest let zapora

Okrožno sodišče v Novi Gorici je Iračanu Amarju Yassinu Al Hamdaniju zaradi napada na taksista in policista ter poskusa odtujitve osebnega vozila izreklo šest let zaporne kazni. Po prestani zaporni kazni bo za pet let izgnan iz Slovenije.

Nasilna smrt 35-letnega Ljubljančana

Kriminalisti in policisti so v nedeljo v okolici Kranja našli mrtvega 35-letnika iz Ljubljane, ki so ga pogrešali od 15. novembra. S koprske policijske uprave so sporočili, da lahko potrdijo, da je umrl zaradi nasilnega dejanja.

Abramovu zaradi ponovitvene nevarnosti znova podaljšali pripor

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Sebastienu Abramovu v zadevi odžagana roka za dva meseca vnovič podaljšal pripor, ki bi se mu sicer iztekel.

Ustreljeni izolski policist od države zahteva odškodnino

Policist, ki ga je v strelskem napadu v izolski bolnišnici leta 2016 hudo ranil napadalec iz Svetega Antona, toži državo za odškodnino. Še vedno je na bolniški, odškodnina, ki jo je dobil od zavarovalnic, pa da ni pokrila celotne škode, ki jo je utrpel.

V sojenju dekanji ekonomske fakultete zahtevali izločitev sodnika Radonjića

Na okrožnem sodišču v Ljubljani bi morali potekati zagovori obtoženih v aferi z izplačevanjem dodatka za stalno pripravljenost, a se to ni zgodilo, saj je obramba dekanje ekonomske fakultete Metke Tekavčič zahtevala izločitev sodnika Zvjezdana Radonjića.

Fursovi delavci ustavili Ukrajinca, ki je tihotapil 14 Šrilančanov

V četrtek popoldan so delavci finančne uprave v okolici Domžal ustavili vozilo litovskih registrskih oznak, v katerem je bilo več tujih državljanov.

Janković napovedal umik predloga za prisilno poravnavo Electe Holdinga

Direktor in polovični lastnik Electe Holdinga Damijan Janković se je odločil umakniti predlog za poenostavljeno prisilno poravnavo družbe. Solventnost družbe je "zagotovil z drugimi ukrepi".

Državljan BiH-a tihotapil osem Sircev, za dva je bila nesreča usodna

Na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko se je okoli poldruge ure zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrla dva Sirca. Državljan BiH-a je v BMW-ju prevažal kar deset ljudi.

Na ceste pošiljali okvarjena vozila. Osumljenih 29 ljudi. Podkupnine do 1.200 evrov.

Ljubljanski kriminalisti so v preteklem tednu stopili na prste podkupljivim ponudnikom tehničnih pregledov. Ugotovili so namreč, da so ti v zameno za podkupnino potrjevali tehnično brezhibnost vozil, ki pa niso bila tehnično brezhibna.

Sodna saga zakoncev Login proti reviji Reporter se nadaljuje

Sodni spor med najbogatejšima Slovencema, zakoncema Login, in revijo Reporter se nadaljuje. Loginova namreč želita reviji preprečiti pisanje o njuni zasebnosti, sicer bodo morali plačati 105 tisoč evrov.

Eritrejcu sodišče tudi v drugo izreklo izgon iz države

Mariborsko okrožno sodišče je Eritrejcu, ki je bil zaradi poskusa uboja obsojen na štiri leta zapora, ponovno izreklo še stransko kazen izgona iz države.

Voznik tovornjaka na parkirišču do smrti povozil peško

Zjutraj se je na parkirišču v okolici Škofje Loke zgodila tragična nesreča na parkirišču. Umrla je starejša peška.

Voznik po trku v stoječ tovornjak v kritičnem stanju

V prometni nesreči na dolenjski avtocesti iz smeri Višnje Gore proti Grosuplju, ki se je zgodila nekaj po 1. uri, se je hudo poškodoval 23-letni voznik osebnega vozila. Trčil je v stoječe tovorno vozilo v delovni zapori.