Sodnica je morilcu prisodila 18 let zapora. Foto: Shutterstock
Sodnica je morilcu prisodila 18 let zapora. Foto: Shutterstock

34-letnega domačina je po ugotovitvi sodišča, ki se je pri tem opiralo predvsem na dokaze, umoril na zahrbten način. V času napada je bil državljan Bosne in Hercegovine Suljić zmanjšano prišteven zaradi močnega afekta, je v obrazložitvi povedala Kogojeva.
Po celodnevnem popivanju je obsojeni Suljić drugega oktobra okrog polnoči prišel do stanovanja žrtve. Po vstopu v stanovanje je ugotovil, da 34-letnik ni sam, zato ga je povabil pred vhodna vrata in ga tam napadel z lovskim nožem.

Umorjeni je imel na telesu enajst vbodnih ran in je zaradi poškodbe vitalnih organov izkrvavel.
Razlog za zahrbten napad z nožem, ki ni bil last Suljića, ni popolnoma jasen, domnevno naj bi se zgodil zaradi ljubosumja. Suljić je namreč napad z nožem priznal, vendar ob tem povedal, da se dogajanja ne spomni.

Čeprav se je Suljić branil, da ga je 34-letnik prvi napadel in naj bi šlo v tem primeru za silobran, pa tega niso mogli dokazati. Umorjeni namreč ni imel nikakršnih obrambnih ran, pred vrati stanovanja pa ni bilo nobene priče, ki bi lahko potrdila Suljićevo izjavo.

Sojenje so spremljali tudi nekateri krajani Bovca, prijatelji in svojci, ki so pred stavbo novogoriškega okrožnega sodišča pripravili tudi miren protestni shod. Z izrečeno kaznijo 18 let zapora niso zadovoljni, vendar je niso želeli komentirati.

Zagovornik žrtvinih svojcev Franci Matoz, ki sicer na današnji razglasitvi sodbe ni bil prisoten, naj bi že na eni izmed prejšnjih obravnav napovedal pritožbo, če Suljiću ne bo izrečena najvišja mogoča kazen, to je 30 let zapora. Do pravnomočnosti sodbe sicer Suljić ostaja v priporu, pozneje pa bo lahko zaprosil sodišče, da bo zaporno kazen odslužil v Bosni in Hercegovini.