Policija dogodek še preiskuje. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Policija dogodek še preiskuje. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Šentjernejske policiste je obiskal 19-letni državljan Hrvaške, ki je povedal, da je 20-letniku iz Šentjerneja dal 20.000 evrov gotovine z namenom, da bi jih ta še isti dan "oplemenitil" – tako mu je bilo vsaj obljubljeno.

Ker se 20-letnik z denarjem ni vrnil, ga je šel 19-letnik iskat, a denarja ni dobil. "Pri tem naj bi prišlo tudi do groženj, pri čemer 20-letnik naj ne bi vedel, čemu si jih je zaslužil," so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto in dodali, da primer še preiskujejo, "iščejo rešitev za človeško neumnost in ugotavljajo, ali je res prišlo do izmenjave denarja in groženj".

Ob tem policisti znova opozarjajo, naj posamezniki ne nasedajo goljufom, ki "obljubljajo plemenitenje denarja za neverjetne dobičke na neugotovljen način, brez referenc in na dano besedo (z zgodbicami, ki so skoraj prelepe, da bi bile resnične), ne glede na znesek".

"Ostali boste brez denarja, v tolažbo pa vam bo ostala 'plemenita' misel, da ste nekomu pomagali do lahkega zaslužka," so še sklenili poročilo.