Moški je mladoletnice in otroke spodbujal, da so se fotografirali goli in mu fotografije posredovali. (Fotografija je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO
Moški je mladoletnice in otroke spodbujal, da so se fotografirali goli in mu fotografije posredovali. (Fotografija je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO
Izvabljal fotografije golih dečkov

Na mariborski policijski upravi pojasnjujejo, da je Mariborčan deloval tako, da si je ustvaril več različnih profilov na Facebooku, preko katerih je navezoval stike z žrtvami. Na profilih se je predstavljal za mlado in privlačno dekle ter na svojem zidu objavljal fotografije mladih deklet. Gre za lažne profile: "Žana Hajdinjak", "Ža Na", "Zorec Karin ", "Kar in", "Kar Ina" in "Tian Kadrunovsky". Pri vseh je, poudarjajo policisti, objavil fotografije privlačnega mlajšega dekleta.

Tako je navezal več stikov z mladoletnimi žrtvami in otroki ter jih je prepričal, da so mu pošiljali svoje gole fotografije. Najmanj s tremi mladoletnimi žrtvami se je tudi osebno srečal na območjih Maribora in Ljubljane. Na dveh od teh srečanj se je izdajal za uradno osebo oz. kriminalista in tako od oškodovancev izsilil še več golih fotografij.

22-letnik je bil za podobna kazniva dejanja obravnavan in ovaden že v začetku letošnjega leta, vendar ga to ni odvrnilo od storitve novih kaznivih dejanj. Kazenske ovadbe iz začetka leta utemeljujejo tudi sum, da je eno mladoletno osebo celo spolno zlorabil.

Poziv morebitnim drugim žrtvam, naj ga ovadijo
Policisti so do zdaj med vsemi kaznivimi dejanji, ki naj bi jih osumljeni storil letos, identificirali 17 oškodovancev, "utemeljeno pa sumimo, da je ovadeni storil še več kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost". Zato pozivajo vse oškodovance oz. žrtve, naj podajo kazenske ovadbe, če so postali njegova žrtev, a se tega še ne zavedajo.

Tokratna kazenska ovadba je bila podana za dve kaznivi dejanji prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva ter eno kaznivo dejanje lažnega izdajanja za uradno ali vojaško osebo. Za prvo kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do osmih let, za drugo pa je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do enega leta.

Kriminalistična preiskava, kot omenjeno, še ni končana, 22-letnik pa bo po odredbi sodnice do nadaljnjega v priporu.

Izvabljal fotografije golih dečkov