Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

O zbiti kolesarki in pobeglem vozniku v naselju Dolenje Vrhpolje v občini Šentjernej so bili novomeški policisti obveščeni v petek, 29. decembra, nekaj po 7. uri. Lažje poškodovano 49-letno kolesarko so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

O pobeglem vozniku so bili takoj obveščeni policisti na širšem območju in ga na podlagi opisa tudi izsledil, vendar ni upošteval znakov ustavljanja in je nadaljeval nepredvidljivo in nevarno vožnjo. V naselju je vozil tudi s hitrostjo 100 km/h in ogrožal druge udeležence v prometu.

Policisti so nato uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil in mu onemogočili nadaljnjo vožnjo. Ugotovili so, da je za volanom sedel 26-letni voznik, ki je še pred prometno nesrečo, v kateri je zbil kolesarko, povzročil še eno nesrečo, ko je v Šmarju oplazil avtomobil 71-letnega voznika in za tem prav tako pobegnil s kraja in nadaljeval vožnjo.

Test potrdil navzočnost prepovedanih mamil

Policisti so 26-letniku zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih mamil odredili preizkus, ki je potrdil vsebnost amfetaminov in metamfetaminov, so sporočili s Policijske postaje Novo mesto. Zasegli so mu tudi vrečko s prašnato snovjo s sumom na kokain in manjšo količino prepovedane konoplje.

Policisti okoliščine kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči še preiskujejo, zoper osumljenca pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.