Moški, ki so ga v ponedeljek našli v stanovanju večstanovanjskega objekta v enem od naselij na območju občine Idrija, je umrl nasilne smrti, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.  Foto: BoBo
Moški, ki so ga v ponedeljek našli v stanovanju večstanovanjskega objekta v enem od naselij na območju občine Idrija, je umrl nasilne smrti, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Foto: BoBo

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da so bili v ponedeljek ob 13.29 obveščeni o tem, da so v stanovanju večstanovanjskega objekta v Spodnji Idriji našli truplo 55-letnega možakarja.

V povezavi s samim dogodkom preiskava še ni končana, saj so bili na truplu pokojnega najdeni znaki nasilne smrti, dve rani na glavi. V okviru teh dejavnosti so osumljenemu 48-letnemu moškemu odvzeli prostost in odredili pridržanje v policijskih prostorih.

V nadaljevanju bo po izvedenih nujnih preiskovalnih dejanjih osumljenec s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora izročen v nadaljnji postopek k preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča.

Da bi ugotovili vsa pomembna dejstva in okoliščine celotnega dogodka, bodo pristojni nadaljevali zbiranje dodatnih obvestil glede smrti pokojnega.

Drugih podrobnosti zaradi interesa kriminalistične preiskave v tem trenutku širši javnosti še ne morejo posredovati oz. bodo to storili v prihodnjih dneh.