Policistom osumljenec dejanj ni znan Foto: BoBo
Policistom osumljenec dejanj ni znan Foto: BoBo
Preiskava doma narejenih eksploziv
Incidenta na Brezovici in v Črni vasi sta povezana

Ljubljanski policisti so pojasnili več podrobnosti o eksploziji na osebnem vozilu v Črni vasi in glede sumljivega predmeta, ki so ga našli ob cesti na Brezovici pri Ljubljani. Ugotovili so, da "je bil predmet najden na dvorišču, nato pa odstranjen na rob vozišča". Policisti so kraj najdbe zavarovali "z znaki eksplozivne naprave". Zaradi tega je bila nekaj časa tudi zaprta Podpeška cesta.

"Z opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za eksplozivno napravo domače izdelave, vendar o dejanski moči te naprave za zdaj še ne moremo govoriti, ker je trenutno na pregledovanju pri strokovni službi MNZ. Po prvih ocenah gre najverjetneje za napravo manjše moči, kakšna je dejansko in katere vrste eksploziv je v njej, pa bo znano po opravljeni strokovni analizi," so pojasnili na PU Ljubljana.

"Ljubljanski policisti so bili v sredo obveščeni tudi o manjši eksploziji pod osebnim vozilom v Črni vasi. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je prišlo do eksplozije pod zadnjim delom vozila, poškodbe pa niso bile velike. Ocenjujemo, da v omenjenem primeru ni šlo za večjo količino eksplozivne snovi. Voznik v dogodku ni dobil telesnih poškodb, nastala je le gmotna škoda," so navedli na PU Ljubljana.

Glede obeh dogodkov poteka intenzivna kriminalistična preiskava. "Tako je že podan sum, da sta obe zadevi najverjetneje povezani, saj na to kažejo določene sledi in predmeti, ki so bili najdeni na obeh krajih. V nadaljevanju je bilo še ugotovljeno, da je bilo eksplozivno telo, ki ni bilo detonirano in ga je našel občan, po vsej verjetnosti namenjeno osebi, ki ne prebiva na omenjenem naslovu. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za povezanost obeh oškodovancev v zvezi s posli pri opravljanju gospodarske dejavnosti. Do tega trenutka policistom osumljenec dejanj ni znan, nagib dejanj pa bi lahko bilo vplivanje na osebe pri opravljanju gospodarske dejavnosti," so še pojasnili policisti.

Po poročanju nekaterih medijev sta oškodovanca nekdanja solastnika podjetja Javna razsvetljava, Matej Počivavšek in Goran Bojović.

Preiskava doma narejenih eksploziv
Incidenta na Brezovici in v Črni vasi sta povezana