Do nesreče je prišlo ob peti uri zjutraj. Foto: www.policija.si
Do nesreče je prišlo ob peti uri zjutraj. Foto: www.policija.si
Huda prometna nesreča pri Žalcu

Nesreča se je zgodila med priključkoma Arja vas in Žalec v smeri proti Mariboru, v njej pa so bila udeležna štiri vozila, dve tovorni in dve osebni.

Predstavnica za stike z javnostjo na Policijski pravi Celje Milena Trbulin je za MMC dejala, da je nesrečo zakrivila nepravilna smer vožnje. Potrdila je, da so meritve pokazale, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola. Povzročitelja je policija mdtem izpustila na prostost.

Med prehitevanjem nasproti pripeljalo vozilo
Kot je razložila Trbulinova, je osebni avtomobil citroen xsara, v katerem so bili štirje mladi ljudje, vsi iz Celja, vozil proti Mariboru. Ko je avtomobil, ki ga je vozil 24-letni Celjan, pravilno prehiteval dve tovorni vozili, mu je nasproti pripeljal renault espace, za volanom pa je bil 46-letni voznik. Vozili sta trčili, xsaro pa je pri tem najprej odbilo v eno tovorno vozilo, nato nazaj na vozni pas, zatem je avtomobil trčil še z drugim tovornim vozilom. Poleg voznika xsare sta na kraju nesreče umrli še njegovi sopotnici, stari 21 in 22 let. Ena sopotnica, prav tako 21-letna, pa se je huje poškodovala. Poškodovan je tudi povzročitelj nesreče.

Avtocesta med Šempetrom in Žalcem iz Ljubljane proti Celju je bila zaprta več kot pet ur. Do naleta je zaradi radovednosti voznikov, ki so gledali posledice prometne nesreče, prišlo tudi v nasprotni smeri avtoceste, torej med Žalcem in Arjo vasjo proti Ljubljani.

Z današnjo nesrečo se je številka letošnjih žrtev cest na Celjskem dvignila na 17, lani ob primerljivem obdobju pa je umrlo 22 ljudi.

Huda prometna nesreča pri Žalcu