Moški je dejanje priznal avstrijskim policistom. Foto: EPA
Moški je dejanje priznal avstrijskim policistom. Foto: EPA

Moškemu naj bi se na avstrijskem Koroškem v kraju Aich pri Pliberku v soboto samo nekaj ur po dogodku okvarilo vozilo, med policijsko kontrolo pa je po poročanju avstrijske tiskovne agencije krvavo dejanje priznal avstrijskim policistom. Ti so ga predali slovenski policiji, poroča APA.

Policisti prijeli 43-letnega osumljenca za umor na Polzeli

Na Policijski upravi (PU) Celje so za STA potrdili, da gre za moškega, ki je osumljen, da je v soboto na Polzeli smrtno poškodoval eno osebo in da je moški zdaj pridržan v Sloveniji.

Storitve kaznivega dejanja so osumili Andreja Vrščaja, za katerim so sprožili iskalno akcijo. "Osumljenega smo izsledili in mu odvzeli prostost," je v soboto popoldne sporočila slovenska policija. Na PU-ju Celje bodo več podatkov o primeru posredovali v ponedeljek na novinarski konferenci, so napovedali.

Po poročanju spletne izdaje časopisa Večer naj bi osumljeni vzel življenje moškemu, s katerim je bila v razmerju njegova mati. V prepiru naj bi bila poškodovana tudi ona, reševalci naj bi jo odpeljali v bolnišnico, vendar naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

Na PU Celje bodo okoliščine storitve kaznivega dejanja uboja, ki so ga v soboto obravnavali na Polzeli, predstavili na novinarski konferenci v ponedeljek ob 11. uri, so sporočili.