Policija prosi za pomoč pri ugotavljanju identitete umrlega. Foto: BoBo
Policija prosi za pomoč pri ugotavljanju identitete umrlega. Foto: BoBo

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da se je nesreča zgodila, ko je neznani moški hodil po vozišču avtoceste Draženci-Maribor in na začetku avtoceste v Dražencih nenadoma sedel na sredino vozišča. Takrat je iz smeri mejnega prehoda Gruškovje proti Mariboru pripeljal 64-letni voznik češkega avtobusa, s prednjim levim delom avtobusa trčil vanj in ga nato še prevozil. Takoj za avtobusom je po levem prometnem pasu pripeljala še voznica osebnega avtomobila, 33-letna avstrijska državljanka, in tudi ona trčila v ležečega pešca.

Pešec je bil v nesreči tako hudo poškodovan, da je na kraju prometne nesreče umrl. Identiteta pešca, ki pri sebi ni imel dokumentov, je še vedno neznana. Gre za moškega srednjih let, visokega med 160 in 170 centimetrov, z več tetovažami po telesu. V času nesreče je bil oblečen v črno-modre kratke hlače in obut v športne copate črne barve.

Policija vse, ki bi karkoli vedeli o tem moškem ali o prometni nesreči, prosi, da ji to sporočijo na interventno telefonsko številko policije 113 ali na anonimni telefon 080 1200.