Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Policisti so voznika v nedeljo okoli 22. ure poskušali ustaviti na ljubljanski obvoznici pri odcepu Brdo. Voznik ni ustavil in je s pospešeno hitrostjo vozil v smeri Gorenjske. Zapeljal je na izvoz za Šmartno, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo, takoj za tem pa še v policijsko vozilo. Kljub temu je vožnjo nadaljeval proti Tacnu, kjer je v naselju trčil v cestno signalizacijo za zaporo ceste. Vožnjo je nadaljeval po naselju in trčil še v vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal voznik, v katerem je bila tudi potnica, nato pa zaradi poškodovanega vozila obstal na cesti, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V dogodku ni bil nobeden od udeleženih voznikov, potnikov ali policistov poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda na vozilih in cestnih objektih.

Policisti so voznika in sopotnico prijeli. Nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja. Prav tako so vozniku odredili strokovni pregled in zasegli neregistrirano vozilo ter zoper voznika vodijo postopek o prekrških.