Prizorišče ropa na Cankovi. Foto: TV Slovenija
Prizorišče ropa na Cankovi. Foto: TV Slovenija

Na podlagi prvih podatkov je bilo ugotovljeno, da je oborožen moški vstopil v prostore bančne ustanove in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka izročila, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan. Po dejanju je storilec s kraja ropa pobegnil, za njim sta stekla dva občana, ki sta ga prestregla. Odjeknilo je več strelov. Ropar je v neposredni bližini banke umrl.

Eden od dveh občanov, ki sta stekla za njim, je bil v dogodku poškodovan in odpeljan v bolnišnico. Stopnje poškodb še niso znane.

Policisti so ugotovili, da je storilec policist, zaposlen na eni izmed policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota, prav tako je bila na kraju zavarovana pištola. O tem je bil takoj obveščen posebni oddelek SDT-ja, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili.

V. d. generalnega direktorja policije, Anton Travner, je strokovnim službam na Generalni policijski upravi naročil, da vsestransko preverijo okoliščine omenjenega dogodka.

Župan: Slišati je bilo več strelov

Dopisnik RTV Slovenija Bojan Peček je v TV Dnevniku poročal, da je policija zapisala, da je ropar storil samomor. Župan Cankove Danilo Kacijan je opisal, kaj se je zgodilo. "Ko je osumljenec prišel iz banke, je tam stalo več ljudi. Med njimi je bil tudi Rom iz naše občine, ki se je brez obotavljanja herojsko pognal za storilcem. Skoraj en kilometer sta tekla, mimo igrišča, bilo je slišati tri strele. Na koncu je bil še četrti strel, po katerem je ropar, ki je oropal to banko, obležal mrtev, poškodovanega Roma pa so odpeljali v zdravstveni dom. Ljudje so bili pretreseni. To, kar je naredil Rom, je bilo res herojsko," je v izjavi za TV Slovenija dejal župan Cankove.

Oborožen rop v Cankovi