Iskanje Domna se v obsežni akciji nadaljuje. Foto: Timotej Semenič
Iskanje Domna se v obsežni akciji nadaljuje. Foto: Timotej Semenič
Domen Simonič
Domen Simonič je pogrešan od torka 23. februarja. Foto: Policija

Po poročanju dopisnika TV Slovenija Timoteja Semeniča policisiti in gasilci nadaljujejo iskalno akcijo, pridružili pa so se jim še potapljači, tako da je na terenu 37 ljudi. Pri delu jih ovirajo nizke temperature, slaba vidljivost reke in močan tok.

Okoli 11. ure so se potopili v Dravo, danes pa načrtujejo, da bodo prečesali dva kilometra reke, pri čemer bodo Domna iskali okoli pet metrov stran od nabrežja, kjer je tudi največja verjetnost, da ga najdejo. Pri delu si pomagajo tudi s sonarjema.

Pri lokalu Štuk so se srečali še njegovi prijatelji in znanci, ki bodo prav tako nadaljevali iskalno akcijo. Na terenu je tudi policija, ki naj bi prejela kar precej klicev ljudi, ki so Domna v torek zvečer videli, a konkretnih informacij niso dobili.

Simonič je izginil v torek zvečer pred mariborskim klubom Štuk in je v zadnjih treh mesecih že drugi mladi moški, ki je izginil v Mariboru. Konec novembra so namreč iz Drave potegnili truplo 21-letnega študenta Petra Aplinca, ki je izginil izpred mariborskega lokala Trust. V začetku decembra pa je izpred Trusta izginil tudi Klemen Lenko, mesec kasneje pa so njegovo truplo prav tako našli v Dravi. Policija trdi, da smrti med seboj niso povezane.

Iskanje Domna Simoniča ni obrodilo sadov
Iskanje Domna Simoniča ni obrodilo sadov