Nesreča se je zgodila v sredo. Foto: BoBo
Nesreča se je zgodila v sredo. Foto: BoBo

Črnomaljski policisti so ugotovili, da je ponesrečenec z motorno žago podiral večje hrastovo drevo, pri tem se je izpulila korenina drevesa in drevo je padlo na moškega.

Moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Zdravnica je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo, policisti pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so še zapisali novomeški policisti.

Še dve delovni nesreči pa sta se na območju novomeške policijske uprave zgodili danes. Tako je v gozdu pri kraju Celine na območju Krškega pri vleki vejevja s traktorskim vitlom ena izmed vej udarila 59-letnega moškega, ki je stal v neposredni bližini. Moški je padel in se huje poškodoval.

Okoliščine nesreče, ki se je zgodila pri delu s traktorjem na travniku v kraju Podgorje pri Pišecah, pa brežiški policisti še preiskujejo. Reševalci so 47-letnega voznika traktorja zaradi poškodb glave odpeljali v brežiško bolnišnico.

Na PU Novo mesto ob tem pozivajo k uporabi zaščitne opreme, doslednemu upoštevanju varnostnih ukrepov ter previdnosti pri delu v gozdu in delu s traktorjem in traktorskimi priključki.