Policijsko vozilo. Foto: BoBo
Policijsko vozilo. Foto: BoBo

V ponedeljek okoli 23. ure so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Gruzije in 27-letni sopotnik iz Gruzije prevažata šest državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

V ponedeljek popoldne pa so policisti na območju Logatca ustavili osebno vozilo avstrijskih registrskih oznak. V postopku so ugotovili, da je madžarska državljanka v vozilu prevažala tri državljane Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanki Madžarske so odvzeli prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi z državljani Turčije pa še potekajo, so sporočili s PU-ja Ljubljana.