V nesreči sta umrla oba pilota, po neuradnih podatkih oče in sin. Foto: MMC RTV SLO
V nesreči sta umrla oba pilota, po neuradnih podatkih oče in sin. Foto: MMC RTV SLO
Letalska nesreča zahtevala dve žrtvi

Nizkokrilno športno letalo je strmoglavilo kmalu po vzletu z letališča Lesce. Domnevajo, da se je pokvaril motor, saj so priče slišale nenavaden zvok. Okoliščine in vzrok nesreče pa še ugotavljajo.

Po neuradnih podatkih naj bi bili v letalu dve osebi, in sicer oče in sin iz Sežane. Oče naj bi sicer sina želel naučiti leteti.

Preiskovalec letalskih nesreč Roman Rovanšek je za TV Slovenija dejal, da bi zelo težko ocenil, kaj je povzročilo nesrečo. Možnosti sta po njegovih besedah lahko le dve: ali je zanjo kriv manever ali pa odpoved katerega od sistemov. O neizkušenosti je preuranjeno govoriti, zanimiv pa je bil manever letala, zato bodo nesrečo podrobno preučili, je dodal Rovanšek.

Na kraju nesreče športnega letala so posredovali gasilci iz Jesenic, Kranja in Radovljice ter reševalci nujne medicinske pomoči. Domačini pravijo, da naj bi bila to najhujša nesreča na tem območju v zadnjih 40 letih.

Pozno zvečer je prva uradna pojasnila podala tudi policija. "Kraj so takoj zavarovali policisti. Ogled kraja je opravila komisija SKP PU Kranj, v sodelovanju s preiskovalcem letalskih nesreč pri Ministrstvu za promet. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da sta 63-letnik in 28-letnik, oba iz Sežane, okoli 14.00 ure, po izdanem dovoljenju za vzlet, z letalom poletela iz letališča Lesce v smeri Vrbenj. Letalo je po 400 metrih od konca letališke steze v levem zavoju strmoglavilo na ravno travnato površino, 75 metrov vzhodno od lokalne ceste Radovljica – Nova vas. Pri tem sta obe osebi v letalu umrli," so v sporočilu zajavnost zapisali na OKC PU Kranj.

Letalska nesreča zahtevala dve žrtvi