S policije so sporočili, da so zaradi eskalacije napadov tja napotili specialno enoto. (Fotografija je simbolična). Foto: BoBo
S policije so sporočili, da so zaradi eskalacije napadov tja napotili specialno enoto. (Fotografija je simbolična). Foto: BoBo

Lastnika mlajšega psa s svetlo rjavo dlako, ki je pobegnil, pa pozivajo, da se čim prej oglasi policiji.

Psa sta mešanca, eden od njiju je večji in ima temnorjavo do črno daljšo dlako, drugi pa je nekoliko manjši in svetlo rjave barve.

Psa sta prvič napadla v ponedeljek ob 22. uri. 50-letna državljanka Slovaške je hodila iz Ajdovščine proti Lokavcu, ko sta psa pritekla s polja in jo ugriznila v predel stegna in goleni.

Drugič sta napadla v torek okoli 16.30, na približno istem kraju, ko se je po kolesarski stezi mimo pripeljala 28-letna kolesarka. Eden od psov jo je ugriznil v desno nogo.

Še tretjič sta psa istega dne v bližini ajdovskega letališča okoli 22.15 skočila na 31-letno Lokavčanko. Eden od njiju jo je ugriznil v gleženj leve noge in jo z gobcem držal, zaradi česar je padla po tleh.

Napadene ženske so pomoč poiskale v ajdovskem zdravstvenem domu.

Danes zgodaj popoldne so našli večjega psa mešanca z daljšo črno dlako, kasneje so ugotovili, kdo je lastnik psa. Policisti bodo zoper mlajšega lastnika psa glede na vsa ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali zaradi kršitev določb zakona o zaščiti živali, so naknadno sporočili s policije.

Drugega, manjšega psa oziroma psičko s svetlo rjavo dlako policija še vedno išče. Morebitnega lastnika pa poziva, da čim prej pokliče policijo. O vseh ugotovitvah je bila obveščena tudi pristojna veterinarska inšpekcijska služba.

Pri Ajdovščini pobesnela psa ogrizla mimoidoče