Na tla sta padli dve gondoli, vzrok nesreče še ni znan. Foto: MMC RTV SLO/Mariša Bizjak
Na tla sta padli dve gondoli, vzrok nesreče še ni znan. Foto: MMC RTV SLO/Mariša Bizjak
Na pobočje Kanina zgrmeli gondolski kabini
Na Kaninu padli dve gondoli

Upravljavci smučišča so ugotovili, da sta v eni gondoli ostala dva smučarja, ki pa so ju člani gorske reševalne službe kmalu rešili, saj sta ostala ujeta v gondoli med drugim in tretjim stebrom žičnice, nad ravninskim, lažje dostopnim predelom. Izkazalo se je, da gre za starejša hrvaška državljana, je za MMC povedala dopisnica TV Slovenija Mariša Bizjak.
Po besedah direktorja ATC-ja Kanin Aleša Uršiča je na 17. stebru izpadel kolešček iz niza baterije, zaradi česar se je sistem tudi takoj ustavil. Uršič ob tem ne izključuje močnega sunka vetra, kaj točno se je zgodilo, pa še ne vedo. Ob vprašanju, ali nesreča pomeni konec Kanina, je zatrdil, da to vsekakor ni konec, saj Bovec brez Kanina ne bo obstal.
V dolino po cesti
Pri reševalni akciji in pregledovanju celotne trase krožne kabinske žičnice je sodelovalo 25 prostovoljnih gasilcev in 10 upravljavcev žičniških naprav. Reševalna operacija je trajala skoraj tri ure.

Na Kaninu je bilo v času nesreče okoli 370 smučarjev, med njimi tudi za tri avtobuse šolskih otrok - večini so pomagali na italijansko stran, od koder so jih z avtobusi prepeljali v Bovec. Nekateri, predvsem domačini, ki Kanin dobro poznajo, pa so v dolino prismučali po slovenski strani - po cesti, na kateri je na srečo dovolj snega, dodaja Bizjakova. Nihalka ne bo obratovala nekaj dni.

Zadnja hujša okvara pred devetimi leti
Hujša okvara žičnice na Kaninu, ki je stara že skoraj 40 let, se je nazadnje zgodila pred devetimi leti - takrat sicer ni padla nobena gondola, so pa reševalci prav tako morali reševati domačina.

Na pobočje Kanina zgrmeli gondolski kabini
Na Kaninu padli dve gondoli