Preiskava na domu Janija Dermiča, direktorja bolnišnice Izola, je že končana. Foto: MMC RTV SLO/Eugenija Carl
Preiskava na domu Janija Dermiča, direktorja bolnišnice Izola, je že končana. Foto: MMC RTV SLO/Eugenija Carl
Kriminalisti v izolski bolnišnici

Iva in Andraža Kreblja so izpustili pozno popoldne, zvečer pa še direktorja bolnišnice Janija Derniča in vodjo finančne službe Eleno Beškovnik.

Kriminalisti so hišno preiskavo na domu direktorja bolnišnice Janija Derniča končali okoli 12. ure in ga odpeljali v bolnišnico, kjer so nadaljevali preiskavo. Hišne preiskave so potekale tudi na sedežih podjetij Timus, kjer so zasegli obsežno dokumentacijo, Diaport, Siservis ter na domu njihovih lastnikov Iva Kreblja in Andraža Kreblja. Med preiskovanimi je tudi vodja finančne službe v bolnišnici Elena Beškovnik.

Za zdaj je znano le, da preiskujejo sum zlorabe položaja in sume več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete pri sterilizaciji in razkuževanju medicinske opreme.

Največ posla s podjetjem Siservis
Aplikacija Supervizor kaže, da je Timus v poslih z izolsko bolnišnico letos dobil 2.849,25 evra plačil, podjetje Diaport je z bolnišnico sodelovalo lani in dobilo 7.740 evrov, s podjetjem Siservis pa je Splošna bolnišnica Izola od avgusta lani sklenila posle v skupni vrednosti 390.938,40 evra.

Preiskava v poslopju računovodstva blizu bolnišnice se je že končala. Kriminalisti so odnesli dokumentacijo in se napotili v bolnišnično stavbo, kjer preiskujejo še druge dokumente. Direktor bolnišnice Jani Dernič se je izmuznil brez besed, strokovni direktor bolnišnice Felice Žiža pa nam je povedal, da kriminalistične preiskave ne bodo komentirali, dokler ne bo končana. To naj bi bilo po njegovih besedah v roku 48 ur.

Kriminalisti v izolski bolnišnici