Kolikšna je škoda, še ni znano, bo pa zagotovo velika. Foto: BoBo
Kolikšna je škoda, še ni znano, bo pa zagotovo velika. Foto: BoBo
Vzrok požara v Qlandii policija še ugotavlja
Qlandia po požaru ostaja zaprta

Po besedah vodje intervencije in poveljnika kranjske poklicne gasilske enote Andraža Šifrerja so gasilci nekaj minut pred 7. uro prejeli obvestilo, da gori pročelje trgovskega centra Qlandia v Kranju. "Mi smo se seveda takoj odzvali na dogodek," je poudaril.

Poškodovanih v požaru niti med zaposlenimi niti med gasilci ni bilo. Zaposleni, ki so bili že v centru, in sicer le v Sparu, so hitro zapustili objekt.

"Uro in pol je trajalo, da smo požar lokalizirali. Še vedno pa glede na obsežnost požara poteka razkopavanje in nadzorovanje žarišč ter prezračevanje objekta. Tako na prizorišču ostaja požarna straža," je pojasnil Šifrer in dodal, da vsaj dokler bo trajala gasilska intervencija, objekt ostaja zaprt.
Prve ugotovitve policije sicer kažejo, da je zagorelo pri enem izmed vhodov v stavbo, ogenj pa se je od tam razširil na ostrešje deloma starega in večinoma novega dela objekta. Škoda je nastala tudi‎ v nekaterih notranjih prostorih. Kolikšna je, še ni znano, a je velika.

Stari del je nedotaknjen, škoda na novem delu velika
Vodja nakupovalnega centra Qlandia Kranj Meta Ahačič je povedala, da je bil stari oziroma obstoječi del centra v požaru nedotaknjen in ga je treba le prezračiti ter očistiti. "Če bo šlo vse po načrtih, ga bomo morda še danes popoldne lahko odprli," je povedala.

Bodo pa verjetno morali preložiti odprtje novega dela nakupovalnega centra, ki so ga načrtovali za 7. julij. "Ta dogodek je bil res velik šok, in to tik pred načrtovanim odprtjem novega dela centra, ki smo se ga zelo veselili," je poudarila Ahačičeva.

Foto: 1-4 Miran Alijagić, preostale BoBo

Vzrok požara v Qlandii policija še ugotavlja
Qlandia po požaru ostaja zaprta