Nesreča se je zgodila med Logatcem in Vrhniko. Foto: MMC RTV SLO/Dolores Subotić
Nesreča se je zgodila med Logatcem in Vrhniko. Foto: MMC RTV SLO/Dolores Subotić

Policisti so sporočili, da so bili o trčenju dveh tovornih vozil obveščeni okoli 12. ure. Po do zdaj zbranih podatkih sta bili v prometni nesreči udeleženi dve tovorni vozili. 47-letni voznik je s tovornim vozilom zaradi okvare pnevmatike stal označen na odstavnem pasu avtoceste, ko je do njega pripeljal neznani voznik tovornega vozila.

Ker ta ni vozil po sredini označenega prometnega pasu, temveč je z vozilom vozil delno po odstavnem pasu, je s prednjim desnim delom svojega vozila trčil v zadnji levi del tovornega vozila. Po trčenju je vozilo nekaj časa drselo po boku, nato pa zdrsnilo čez desni rob vozišča po travnatem useku v prepad globine približno 10 metrov, kjer je zagorelo in zgorelo v celoti.

V prometni nesreči je voznik omenjenega tovornjaka umrl, policisti pa še vedno ugotavljajo njegovo identiteto. S PU Ljubljana so ob tem sporočili, da je v nesreči nastalo za približno 200.000 evrov materialne škode.

Po poročanju Prometnoinformacijskega centra je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče primorska avtocesta med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zaprta, nastal je okoli 15 kilometrov dolg zastoj.