Po zadnjih informacijah so gasilci gašenje požara načeloma končali, prelivajo le še posamezna žarišča. Foto: Gasilska brigada Ljubljana/Facebook
Po zadnjih informacijah so gasilci gašenje požara načeloma končali, prelivajo le še posamezna žarišča. Foto: Gasilska brigada Ljubljana/Facebook

Nekaj minut čez 9. uro dopoldne so bili policisti obveščeni o požaru ob Mazovčevi poti v Zgornjem Kašlju na območju Ljubljane. Zagorelo je na tamkajšnjem avtoodpadu.

Po zadnjih informacijah, ki so jih gasilci Gasilske brigade Ljubljana posredovali prek Facebooka, so z gašenjem načeloma končali, prelivajo le še posamezna žarišča. Začeli so tudi pospravljanje opreme. Nevarnosti za okoliške prebivalce ni več, saj se dim s požarišča v okolico ne širi več.

Kot so še zapisali, so med gašenjem oskrbo vodo izvajali ob pomoči več gasilskih avtocistern, vzpostavili pa so tudi dve liniji črpanja vode iz Ljubljanice s pomočjo motornih črpalk. Obseg požara so že predtem ocenili na velikost 100 x 100 metrov.

Skupaj je v intervenciji sodelovalo 124 gasilcev, ki so zaradi dima gašenje izvajali opremljeni z izolirnimi dihalnimi aparati. Poleg gasilcev Gasilske brigade Ljubljana so pri gašenju sodelovali tudi prostovoljni gasilci iz enajstih društev, Zgornji Kašelj, Zalog – Spodnji Kašelj, Bizovik, Sostro, Slape – Polje, Zadobrova – Sneberje – Novo Polje, Črnuče, Ljubljana mesto, Štepanjsko naselje, Šmartno ob Savi in Enota za podporo vodenju Mestne občine Ljubljana.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, vzrok požara še ni znan. Policisti so zaprli dostop do kraja požara, na kraju pa so tudi delavci inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Po do zdaj znanih podatkih nevarnosti za bližnje prebivalce ni, policija pa prosi vse mimoidoče, ki se zbirajo v okolici, naj se kraju požara ne približujejo in s tem ovirajo interventne službe ter same sebe spravljajo v nevarnost. Ko bodo vzpostavljeni pogoji za nadaljnje delo, bodo opravili ogled kraja požara.

Zagorelo na avtoodpadu na Mazovčevi poti v Ljubljani