V zaklenjeno stanovanje so policisti vstopili v ponedeljek zvečer. Foto: BoBo
V zaklenjeno stanovanje so policisti vstopili v ponedeljek zvečer. Foto: BoBo

Gorenjski kriminalisti so v ponedeljek zvečer v središču Radovljice obravnavali nasilno smrt. Po obvestilu svojcev, da se ženska in moški že dalj časa ne oglašata na telefon, so namreč vstopili v zaklenjeno stanovanje in v kuhinji odkrili dve trupli z znaki nasilja.

Po dozdajšnjih ugotovitvah kriminalisti zaključujejo, da se je nasilni prepir najverjetneje zgodil že konec tedna. Na obeh truplih so bile najdene sledi uporabe ostrega predmeta in težje rane, ki jih je moški najprej povzročil ženski, potem pa še sebi.

Policija je izključila možnost, da je bil v dogodek vpleten še kdo drug, saj je bilo stanovanje zaklenjeno od znotraj, so še sporočili s PU-ja Kranj, kjer bodo z ugotovitvami seznanili tožilstvo.

Pokojna naj bi bila radovljiška občinska svetnica. Na radovljiški občini so že povedali, da mora zdaj občinski svet sprejeti ugotovitveni sklep, da je svetnici zaradi smrti prenehal mandat in o tem obvestiti občinsko volilno komisijo. Ta pa nato določi, kdo z iste liste nastopi mandat občinskega svetnika.