Gorski reševalci so morali v ponedeljek in torek večkrat posredovati. Foto: Policija
Gorski reševalci so morali v ponedeljek in torek večkrat posredovati. Foto: Policija

PU Kranj navaja, da so v ponedeljek helikopterski reševalci rešili pohodnika, ki je na območju Bogatina obnemogel zaradi bolezenskih znakov. Na območju Pece pa so pomagali štirim tujim državljanom, ki so zgrešili pot in obtičali na zelo strmem in nevarnem območju.

V torek je dežurna ekipa gorskih reševalcev s policijskim helikopterjem posredovala pri nesreči v soteski Fratarice, kjer se je pri skoku v tolmun poškodovala udeleženka soteskanja. V okolici Kredarice so rešili tujega državljana, ki je neustrezno opremljen zdrsnil na snežišču in se po srečnem naključju ustavil na robu skalnega skoka.

Tretje reševanje so reševalci in policijski helikopter opravili še pod goro Kompotela v Kamniško-Savinjskih Alpah, kjer je pohodnik pri sestopu zdrsnil na mokri skali in si poškodoval nogo. Po navedbah policistov je bil ustrezno opremljen.

Gorenjski policisti opozarjajo na previdnost, pozornost, ustrezno opremljenost in pripravljenost, saj je v gorah še vedno sneg. Snežišča so zelo nevarna, pri hoji po njih ali pri prečenju pa je potrebna zimska oprema: cepin, čelada in dereze. Enako kot sneg je nevarna tudi mokra podlaga, so zapisali.