Foto: BoBo
Foto: BoBo

Policisti s Policijske uprave Nova Gorica so v torek ob 7.33 sprejeli sporočilo o moškem, ki ni kazal znakov življenja. Našli so ga na potki nad železniškim predorom tik ob državni meji na območju Nove Gorice. Takoj po prejetem obvestilu so bili na kraj napoteni policisti in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU-ja Nova Gorica, ki so kraj varnostnega dogodka zavarovali in izvedli prve nujne preiskovalne ukrepe. O najdbi trupla so obvestili tudi italijanske varnostne organe, ki pri preiskavi intenzivno sodelujejo s slovensko policijo.

V torek popoldne je bilo v sklopu identifikacijskega postopka ugotovljeno, da gre za 26-letnega slovenskega državljana. "Drugih podrobnosti v tem trenutku zaradi interesa kriminalistične preiskave in ugotavljanja vseh okoliščin smrti pokojnega širši javnosti ne moremo posredovati oz. jih bomo posredovali v prihodnjih dneh."

Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novi Gorici je odredila sodno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili in potrdili natančen vzrok smrti pokojnega.