Foto: PU Nova Gorica
Foto: PU Nova Gorica

O pogrešani 28-letni državljanki Italije, ki naj bi bila na območju Kobarida v bližini državne meje s sosednjo Italijo, so bili slovenski policisti obveščeni nekaj pred 2. uro zjutraj. Slabo uro pozneje so na parkirišču vstopno-izstopnega mesta Otona blizu naselja Trnovo ob Soči našli njeno vozilo, kljub iskalni akciji pa pogrešane ponoči niso našli, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Po neuspešnem nočnem iskanju se je akcija nadaljevala zjutraj pod vodstvom policijske postaje Bovec, pogrešano 28-letnico pa so ob 9. uri našli ob reki Soči na Otoni med Kobaridom in naseljem Trnovo ob Soči. Policistom in pripadnikom gorske policijske enote PU-ja Nova Gorica so se pri iskanju pridružili tudi pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin, Kobariški prostovoljni gasilci in člani enote reševalnih psov.

Po zdajšnjih ugotovitvah se je 28-letnica napotila na sprehod ob reki Soči, pri tem pa ji je zdrsnilo in je padla v globino ter se pri tem predvidoma huje telesno poškodovala, so sporočili iz policije. Na kraju nesreče so ji nudili zdravniško oskrbo, pozneje pa so jo z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah obveščali Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili.