Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po poročanju časopisa ni šlo le za posameznike, temveč za organizirano skupino zaposlenih, saj določenih stvari brez ustreznega dovoljenja in ukazov nadrejenih, denimo o primerni ozemljitvi objekta, ni mogoče izvesti. Koliko bakra so odtujili, kako velika je bila skupina zaposlenih in koliko časa so to počeli, ne razkrivajo, navaja časopis.

V Tešu so sicer pojasnili, da so na podlagi notranjih nadzorov in analize stanja ugotovili, da se je zgodila odtujitev bakra s trajno zaustavljenih blokov od 1 do 4 od nekaterih zaposlenih. Ker poteka tudi policijska preiskava, več informacij niso mogli posredovati.

Na policiji pa so za Večer potrdili, da velenjski policisti v škodo enega od podjetij z njihovega območja obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja velike tatvine, za kar je zagroženih do pet let zaporne kazni. "Po do zdaj zbranih podatkih je kaznivega dejanja osumljenih več ljudi, ki so v sostorilstvu in v daljšem časovnem obdobju v podjetju izvrševali tatvine. Zbiranje obvestil še poteka," so za časopis pojasnili na celjski policijski upravi.