Policija je pred meseci županovega sina ujela, ko je brez vozniškega dovoljenja brzel po ljubljanskih ulicah. Foto: MMC RTV SLO
Policija je pred meseci županovega sina ujela, ko je brez vozniškega dovoljenja brzel po ljubljanskih ulicah. Foto: MMC RTV SLO

Policisti so konec julija zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov na Kolezijski ulici zasegli belega mercedesa CL 63AMG, ki ga je vozil starejši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Zaradi vožnje brez izpita so policisti proti Damijanu Jankoviću, direktorju in solastniku podjetja Electa, podali obdolžilni predlog.

Ljubljansko okrajno sodišče, ki je več mesecev odločalo o usodi zaseženega vozila oziroma o tem, ali bo končal na dražbi ali pa bo vrnjen lastniku, je po poročanju spletnega Dela prejšnji teden izdalo odločbo. Odvetnik Milan Krstić, pravni pooblaščenec Damijana Jankovića, je za omenjeni portal potrdil, da je sodišče njegovo stranko kaznovalo s 500 evri denarne kazni zaradi vožnje brez izpita, za zaseženi avtomobil pa je sklenilo, da ga bodo vrnili lastniku. Krstić je povedal, da je to lizinška hiša.

Lizinška hiša zahtevala vrnitev avtomobila
Po podatkih Dela.si je to S Leasing, hčerinska družba Sparkasse, ki naj bi dan po tem, ko so novico o zasegu avtomobila Jankoviću objavili mediji, odpovedala pogodbo o lizingu in od Jankovića zahtevala vrnitev avtomobila oziroma plačilo.

Ker avtomobil ni Jankovićeva last in ker ga ne bo mogel kupiti ne on ne njegovo podjetje, se je sodišče odločilo avtomobil vrniti lastniku. Dokler odločba sodišča ne bo pravnomočna, bo vozilo še naprej v hrambi pri izvršitelju.

Janković se po besedah Krstića na kazen za 500 evrov zaradi vožnje brez vozniškega izpita ne bo pritožil, saj prekršek priznava, izrečena kazen pa je skladna z zakonom.