Tragedija v vasi Škocjan. Foto: Televizija Slovenija
Tragedija v vasi Škocjan. Foto: Televizija Slovenija

Motiv umora še ni znan, saj se osumljeni brani z molkom.

Policija je razkrila, da je mladenič vstopil v hišo, v kateri so živeli njegovi ožji sorodniki, in jih z večjim nožem večkrat zabodel in porezal. Vsi trije so zaradi poškodb umrli na kraju dogodka. Umrli so 81-letna ženska ter 74-letni in 51-letni moški.

Po dogodku je osumljeni sam poklical policiste in jim povedal, kaj se je zgodilo. Policisti so bili o dogodku obveščeni okoli 11.30. Na kraj dogodka so prišli v nekaj minutah, osumljeni pa se aretaciji ni upiral.

Za 24-letnega osumljenca trojnega umora odrejen pripor

Motiv dejanja še ni znan, policisti še preiskujejo vse okoliščine.

"Zakaj se je nekdanji ministrant, ki naj bi večkrat pomagal na kmetiji starih staršev, odločil za to okrutno dejanje, še ni znano. Neuradno pa naj bi bil motiv v dedovanju - stara starša naj bi namreč kmetijo prepisala na brata osumljenega," je za Televizijo Slovenija poročala Nina Mrzlikar.

Na današnji novinarski konferenci Valter Zrinski s Policijske uprave Ljubljana navedb medijev, da naj bi bil motiv v dedovanju, ni uradno potrdil.

Policija pred sobotnim tragičnim dogodkom osumljenca ni obravnavala zaradi nobenih drugih kaznivih dejanj.

Za kaznivo dejanje umora je sicer predpisana zaporna kazen najmanj 15 let, če bo tožilstvo 24-letnika preganjalo za trojni umor, storjen na grozovit ali zahrbten način, pa lahko ostane v zaporu do smrti, je še dodala Mrzlikarjeva.

Osumljenec trojnega umora se brani z molkom