Foto: BoBo
Foto: BoBo

Obtoženi je na predobravnavnem roku priznal krivdo, zato je bil obsojen na milejšo kazen. Sodnica je še pred izrekom sodbe obtoženemu na predlog njegove obrambe zaslišala obtoženčevo mamo, ki je sodišču povedala, da se je obtoženi rodil z lažjo duševno motnjo, česar ni mogoče pozdraviti, je poročal Večer.

Obtoženčeva obramba je sodišču predlagala, da naj ga obsodijo le na pogojno kazen, češ da je zgolj hranil sporne fotografije, sedem jih je objavil na Instagramu, in da jih je le gledal, nikakor pa ni bil aktiven udeleženec spolnih zlorab otrok.

Sodnica je v obrazložitvi sodbe dejala, da je sprejela obtoženčevo priznanje krivde, da pa je ob tem upoštevala tudi vse okoliščine storjenega kaznivega dejanja.

Kamničan je bil sicer obtožen kaznivega dejanja prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva mladoletnih oseb, za kar zakon predpisuje od šest mesecev do osem let zaporne kazni. Od septembra lani je v priporu, čakata pa ga še dva kazenska postopka, v katerih se spoprijema z enakimi obtožbami, saj so kriminalisti obtoženemu leta 2017 zasegli prenosni telefon in USB-ključek s tisočimi fotografijami spolno zlorabljenih otrok, še poroča Večer.