Franc Kangler je prepičan, da so ovadbe proti njemu političnega izvora. Foto: BoBo
Franc Kangler je prepičan, da so ovadbe proti njemu političnega izvora. Foto: BoBo

Okrožni državni tožilec Boris Marčič, je pojasnil, da je bila zahteva za preiskavo vložena zaradi kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, dajanja daril za nezakonito posredovanje in zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Kdo so ovadeni, na tožilstvu niso sporočili.
Za pol milijona domnevne škode
Mestna občina Maribor je pred časom Srbski pravoslavni cerkveni v Mariboru prodala zemljišče na križišču Titove in Ptujske ceste, kjer naj bi nastala bodoča pravoslavna cerkev.
Zemljišče so prodajali na javni dražbi, zanj iztržili okoli 180.00 evrov, kar pa je očitno po mnenju kriminalistov premalo. S poslom zaradi domnevno "tihe" izvedbe dražbe, na kateri je bila Pravoslavna cerkev edini ponudnik, bi lahko bila občina po neuradnih podatkih oškodovana tudi za pol milijona evrov.
Kangler: Ovadbe pred pomembnimi dogodki niso naključje
Kangler je sicer že na torkovi novinarski konferenci napovedal, da v dneh pred odprtjem Evropske prestolnice kulture pričakuje tudi omenjeno ovadbo, saj da se mu kaj takega vselej zgodi ob tovrstnih pomembnih dogodkih, kar po njegovem mnenju ni naključje.