Osumljenec je bil v hiši med dogodkom sam, prijeli so ga na balkonu. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)
Osumljenec je bil v hiši med dogodkom sam, prijeli so ga na balkonu. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)

18.53

Sveže informacije: policisti so ob 18.30 moškega prijeli.

Po poročanju novinarke TV Slovenija Jasmine Gregorec Kozole so v "skoraj filmski policijski akciji" v hišo vdrli pripadniki specialne policijske enote in ga prijeli.

20.15

Vodja sektorja kriminalistične policije na PU Maribor Stanko Vidovič je v izjavi pozneje pojasnil, da so se ves dan intenzivno pogajali s 56-letnim moškim, potem ko je zjutraj sam poklical na policijo in povedal, da bi lahko uporabil orožje.

Pred prihodom policije sicer moški ni streljal, je pa nato z dolgocevnim orožjem večkrat meril proti policistom. Zadel je tudi mimo vozeče vozilo, v katerem sta bila dva človeka. Nastala je materialna škoda, na srečo ni bil nihče poškodovan.

Ker pogajanja niso bila uspešna, so pripadniki specialne enote izvedli prijetje na balkonu hiše. Moški se je po Vidovičevih besedah močno upiral, zato so uporabili prisilna sredstva. Med aretacijo je osumljenec dobil lažje poškodbe. V hiši ni bilo drugih ljudi.

Zdaj je v pridržanju, policisti pa opravljajo ogled kraja dogodka in zbirajo dokaze. Nagib za njegovo dejanje za zdaj še ni znan.

TV Slovenija je od sosedov neuradno izvedela, da bi vzrok lahko bila družinska nesoglasja, razhod s partnerico in delitev premoženja.

Vodja mariborskih kriminalistov je povedal tudi, da so osumljenca lani že obravnavali zaradi kaznivega dejanja groženj. Je pa imel dovoljenje za posedovanje orožja.

Policisti vdrli v hišo in prijeli moškega, ki je streljal

Jutranje streljanje in celodnevna pogajanja

Na Policijski upravi (PU) Maribor so bili okoli 8.40 obveščeni o tem, da je v stanovanjski hiši na območju Ptuja, blizu Dražencev, moški, ki ima pri sebi orožje. Prijava se je nanašala na uporabo orožja, je v dopoldanski izjavi za javnost pojasnila vodja odnosov z javnostjo na PU-ju Maribor. Na kraj dogodka so bili takoj napoteni policisti Policijske postaje Ptuj, ki so moškega ob prihodu, nekaj minut pred 9. uro, večkrat pozvali, naj odloži orožje in zapusti hišo, česar pa ni želel storiti.

Večkrat je stopil na balkon hiše, ob 9.48 pa je z balkona sprožil tudi več strelov in celo meril proti policistom. Aktivirani so bili tudi pripadniki specialne enote policije, v intervencijo se je vključil še policijski pogajalec.

Kot so povedali okoliški prebivalci, naj bi imel moški pri sebi veliko orožja.

Policisti ves dan nadzorovali hišo moškega, ki je streljal