Odvetnik obtoženega in obtoženi Anis Ličina sklepa o odreditvi pripora še nista prejela. Foto: Shutterstock
Odvetnik obtoženega in obtoženi Anis Ličina sklepa o odreditvi pripora še nista prejela. Foto: Shutterstock

Po poročanju časnikov Dnevnik in Večer se obtoženi že nekajkrat ni udeležil glavnih obravnav na sodišču, a je za svoje izostanke vedno dostavil dokaze. Na torkovi glavni obravnavi pa je na opozorilo sodnika Srečka Škrebca o izostankih dejal, da se sojenj ne misli udeleževati.

Po odrejenem daljšem odmoru med glavnim sojenjem se Anis Ličina ni več vrnil na obravnavo, zato se je sodnik Škrebec posvetoval s tožilko Tamaro Gregorčič, ki je predlagala, naj sodišče odredi prisilni privod, če bi bil neuspešen, pa pripor. Po posvetovanju sodnega senata je nato sodnik Škrebec odredil pripor zaradi neupoštevanja sodišča in da bi zagotovil njegovo navzočnost na sodišču. Kot sta še navedla oba časopisa, odvetnik obtoženega Miloš Zarić in obtoženi Anis Ličina sklepa o odreditvi pripora še nista prejela.

Obtožnica sicer bremeni 33 obtoženih, od tega je 19 že obsojenih, saj so s tožilstvom podpisali sporazum oz. so krivdo priznali na predobravnavnem naroku. Štirinajst obtoženih, med njimi tudi domnevni vodja združbe Aleš Zupančič, krivde ni priznalo in jim sodijo po rednem postopku. Ličini tožilstvo pripisuje vlogo Zupančičevega kurirja, navajata časopisa.

Kot dodajata, na preiskovalnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča zoper Ličino poteka tudi sodna preiskava v zvezi z nasilnimi protesti 5. novembra lani v Ljubljani.