Tragedija se je zgodila 15. marca lani, policisti pa so Jožeta Klinca ovadili zaradi povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za kar je zagrožena zaporna kazen od treh do 15 let zapora. Sodišče mu je na koncu prisodilo eno leto. Foto: Pixabay
Tragedija se je zgodila 15. marca lani, policisti pa so Jožeta Klinca ovadili zaradi povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za kar je zagrožena zaporna kazen od treh do 15 let zapora. Sodišče mu je na koncu prisodilo eno leto. Foto: Pixabay

Klinc, ki se je branil s prostosti, jo je na sojenju odnesel bolje, kot če bi sprejel ponudbo tožilstva na predobravnavnem naroku, saj mu je to v zameno za priznanje ponudilo dve leti in pol zapora. Tožilstvo je na današnji obravnavi za Klinca na koncu predlagalo tri leta zapora, obramba pa oprostilno sodbo. Tožilec je že napovedal pritožbo na sodbo.

Obdolženi je na prvem naroku oktobra v zagovoru močno obžaloval tragični dogodek, saj da sta si bila z mamo najbližje vse življenje. Takrat je pojasnil, da naj jedro spora ne bi bilo v prekoračenju stanja na bančni kartici strica, katerega skrbnik je bil on, kot trdi tožilstvo, ampak je bil že nekaj časa deležen žaljivk mame in sestre zaradi svoje istospolne usmerjenosti.

Prav tako je zanikal, da bi mamo kadar koli udaril s pestjo, in izpovedal, da sta, ko je med prerivanjem padla, s sestro stekla k njej, jo položila na bok in poklicala pomoč, a je ta prišla prepozno.

Njegove trditve je zavrnil sodni izvedenec, ki je povedal, da so pri pokojni ugotovili raztrganine, prelom vratnih in prsnih vretenc ter hrbtenice. Vzrok za smrt naj bi bil padec po stopnicah, to pa naj bi se po njegovem mnenju zgodilo zaradi več udarcev s pestjo v obraz, zaradi česar se je opotekla in izgubila ravnotežje.

Čez rob naj bi ga pahnile žaljivke
Tragedija se je zgodila 15. marca lani, policisti pa so Jožeta Klinca ovadili zaradi povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za kar je zagrožena zaporna kazen od treh do 15 let zapora, je poročalo spletno Delo. Po opravljeni sodni preiskavi je tožilstvo kaznivo dejanje nekoliko omililo in ga obtožilo, da je to dejanje storil na mah. Storilec se v takem primeru, ker ga je poškodovanec brez njegove krivde z napadom ali hudimi žalitvami močno razdražil, kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

Prav žalitve, kot je na sojenju poudaril Klinc, naj bi bile glavni razlog, da je udaril mater. Ta naj bi ga po govoricah sicer izredno čislala in mu tudi prepustila gostilno.

Prepir med njima je neuradno izbruhnil že dan pred njeno smrtjo. Veroniko Klinc, znano štajersko gostinko, naj bi skrbelo, da bo sin gostilno spravil v rdeče številke, nato pa sta se usodne nedelje menda sprla zaradi prekoračitve stanja na bančni kartici. Klinc med ljudmi velja za mirnega človeka, ki se ni rad zapletal v prepire, še piše Delo.