Lokal bo do nadaljnjega zaprt. Foto: RTV SLO
Lokal bo do nadaljnjega zaprt. Foto: RTV SLO
Lokal Lipa v Spodnjih Pirničah
Lipa je bila pred tragedijo dobro obiskana. Foto: RTV SLO

Na ljubljanski policijski upravi so povedali, da so osumljenca pridržali v soboto, sumijo pa ga kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Najkasneje v 48 urah ga bodo izročili preiskovalnemu sodniku.

Svoje mnenje lahko izrazite na forumu.

Zavašnik petkove zabave, na kateri sta pred lokalom umrli dve mladi dekleti, ni prijavil, zaradi raznih kršitev pa so ga policisti obravnavali več desetkrat.

Tretje dekle v komi
Za življenje tretjega dekleta, ki jo je poteptala množica, se še vedno borijo v ljubljanskem kliničnem centru. Zaradi tajnosti podatkov podrobnejših informacij ni, dekle pa naj bi bilo v komi.

Nadzor varnostnikov
Inšpektorat na notranjem ministrstvu je po petkovi tragediji odredil inšpekcijski nadzor nad varnostno službo, ki je v petek varovala prireditev. Nadzor bodo končali predvidoma konec prihodnjega tedna, inšpektorji pa bodo izvedli nadzor nad zakonitostjo in strokovnostjo dela službe. Osredotočili se bodo predvsem na posedovanje licenc in usposobljenost redarjev.

Varovanje?
Po poročanju Televizije Slovenija je lokal varovala družba Enigma Bagarič, ki ima sedem zaposlenih. Petkovo zabavo naj bi varoval le en varnostnik, pa še ta v objektu. Zbiranje pred lokalom ni bilo prijavljeno, zbirališče je bilo v času nesreče popolnoma nevarovano.