V hišni preiskavi so policisti pri osumljencu med drugim našli pištolo in dve puški. Foto: PP Krško
V hišni preiskavi so policisti pri osumljencu med drugim našli pištolo in dve puški. Foto: PP Krško

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so bili krški policisti o nasilju v družini obveščeni pred nekaj dnevi, na prijavo pa so se odzvali takoj. Med preiskavo so ugotovili, da 38-letni nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad svojo partnerko. Osumljenec je z žrtvijo grdo in surovo ravnal, ob tem pa ji je po navedbah policije tudi grozil, da jo bo ubil, jo pretepal in poškodoval.

Policisti so moškemu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zaradi suma, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo, izrekli tudi prepoved približevanja partnerki. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa, so sporočili z novomeške policijske uprave.

38-letnik je imel pri sebi večjo količino različnih nabojev. Foto: PP Krško
38-letnik je imel pri sebi večjo količino različnih nabojev. Foto: PP Krško

Policisti so ob tem pridobili odredbo sodišča in na domačem naslovu 38-letnika opravili hišno preiskavo. Pri tem so našli in zasegli pištolo, dve puški, 775 kosov različnih nabojev, dva nabojnika, kovinski bokser in približno 5 gramov posušenih delcev konoplje. Zoper osumljenca, ki sicer ima dovoljenje za eno pištolo in eno puško, bodo na pristojno upravno enoto podali pobudo za odvzem orožja, so napovedali na policiji.

Preiskava in ugotavljanje vseh okoliščin se medtem nadaljujeta. Kot so napovedali na Policijski upravi Novo mesto, bodo nasilneža na pristojnem tožilstvu ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje, lahke telesne poškodbe in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Uvedli bodo tudi prekrškovne postopke zaradi kršitev določil zakona o orožju, zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, so dodali.