Letalo je poletelo iz Bovca in je bilo namenjeno na Brnik. Foto: BoBo
Letalo je poletelo iz Bovca in je bilo namenjeno na Brnik. Foto: BoBo

Letalo je z radarja izginilo okoli 20. ure pri vasi Čezsoča na Bovškem. Šlo naj bi za manjše letalo piper, ki je pred tem poslalo klic na pomoč, je povedal poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač.

Letalo piper 28 je ob 17.35 vzletelo z letališča v Bovcu, namenjeno pa je bilo proti Brniku, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik. Na njem so bili pilot in dva potnika, vsi slovenski državljani. Po podatkih policije naj bi letalo pilotiral 31-letni slovenski državljan.

Božnik je povedal še, da so bile aktivirane vse pristojne reševalne službe, ki kakršne koli sledi za pogrešanim letalom in potniki iščejo na območju Krasjega vrha, ki leži med Čezsočo in Drežniškimi Ravnami na gorskem grebenu Polovnik.

Zadnja letalska nesreča se je v Posočju zgodila pred slabimi tremi leti, ko sta v ultra lahkem letalu umrla pilot in sopotnik. Pred mesecem in pol pa je nad Ajdovščino strmoglavilo manjše letalo, v katerem so umrli štirje nemški državljani.