Kriminalisti so zaradi suma zlorabe položaja in pravic Andreja Lovšina kazensko ovadili že leta 2008, ko je bil še prvi mož Intereurope. Foto: BoBo
Kriminalisti so zaradi suma zlorabe položaja in pravic Andreja Lovšina kazensko ovadili že leta 2008, ko je bil še prvi mož Intereurope. Foto: BoBo

Kriminalisti so zaradi suma zlorabe položaja in pravic Andreja Lovšina kazensko ovadili že leta 2008, ko je bil še prvi mož Intereurope. Policija je morala pridobiti podatke iz tujine - ne le Rusije, tudi iz Liechtensteina, kjer naj bi se pretakal denar za Intereuropino zgrešeno naložbo v Rusiji. Preiskavo je sodišče končalo na začetku lanskega leta. Od ovadbe do obtožnice je torej minilo šest let.

Če bo vložena obtožba postala pravnomočna, se bo moral nekdanji prvi mož Sove in član SDS-a zagovarjati na koprskem sodišču.

Drugi pravdni postopek že poteka
Tam že poteka drugi pravdni postopek zaradi naložbe v logistični terminal v Čehovu. Intereuropa je po navodilih Lovšina naložbo preplačala. Nakup zemljišč in gradnja sta glede na podatke posebne revizije Intereuropo stala okoli 140 milijonov evrov, kar jo je pahnilo skoraj na rob likvidnosti, nazadnje pa je terminal Čehov prodala za 45 milijonov evrov. Zaradi spornih vlaganj je družba zoper Lovšina in njegova namestnika vložila odškodninske tožbe za dobrih 37 milijonov evrov.

Na eni izmed obravnav je Lovšin zatrdil, da denarja nima. Vse svoje premoženje je prepisal na sorodnike ali pa vpisal zemljiške dolgove. Za komentar obtožnice je bil Lovšin nedosegljiv.