Branko Maček pravi, da se mu je po nesreči življenje obrnilo na glavo. Foto: MMC RTV SLO
Branko Maček pravi, da se mu je po nesreči življenje obrnilo na glavo. Foto: MMC RTV SLO
Maček obžaluje nesrečo, imel je težek dan

Dejal je, da se po nesreči ni drastično spremenilo življenje samo staršev umrlih, ampak tudi njegovo. V svojem zagovoru je Maček dejal, da je imel takrat, ko se je zgodila nesreča na avtocesti pri Arji vasi, zelo naporen dan. Prav na ta dan je namreč izplačal svojo nekdanjo soprogo, ločitev od soproge pa ga je močno prizadela. Pojasnil je, da je pred nesrečo res popival, vendar se je kljub temu počutil dovolj sposobnega za vožnjo.

Priznal je, da je popival tudi že prej, vendar je potem s prijatelji organiziral prevoz s taksijem do doma. Poudaril je tudi, da se ob vstopu na avtocesto ni zavedal, da vozi v napačno smer. To je ugotovil šele, ko se je zgodila nesreča. Ob tem je pripomnil, da so bile v času nesreče vozne razmere zelo slabe, deževalo je, megla pa je zmanjšala vidljivost.

Na vprašanje, ali se spomni, da bi zaviral, je Maček odgovoril, da se ne spomni, ker je bil v šoku. Ko je bil po nesreči v priporu, je razmišljal o samomoru, ampak je spoznal, da to ne bi ničesar rešilo, medijem pa je očital, da so ga napadli.

Obramba zahtevala izločitev odredbe
Njegova zagovornica Nuša Maček je zahtevala, da se iz sodne dokumentacije izloči fotokopija odredbe za odvzem krvi in urina, ker naj ne bi ustrezala izvirniku, ki vsebuje datum in žig.

Tožilec Ivan Žaberl je nasprotoval izločitvi omenjene odredbe. Po njegovem mnenju Mačkova obramba zavlačuje sojenje, od sodišča pa Žaberl pričakuje, da pridobi vse izvirne listine, ki se nahajajo v celjski bolnišnici. Tam so Mačka po nesreči oskrbeli in mu odvzeli kri ter urin.

Sojenje Mačku, ki je prometno nesrečo 2. oktobra 2009 povzročil vinjen in z vožnjo po napačni strani avtoceste, pred nesrečo pa naj bi spil tri steklenice penine, se bo nadaljevalo 9. septembra.
Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 12 let zapora in odvzem vozniškega dovoljenja.
V prometni nesreči so umrli trije mladi Celjani, in sicer 24-letni voznik Peter Kračun, 21-letna Tjaša Koštomaj, 22-letna Nataša Godec, Petrovo dekle Jerneja Rošer pa je bilo hudo poškodovano.

Maček obžaluje nesrečo, imel je težek dan