Foto: BoBo
Foto: BoBo

Iz mariborske policijske uprave so posredovali več podrobnosti v zvezi s ponedeljkovim poskusom umora v Spodnjem Slemenu v občini Selnica ob Dravi, kjer je 29-letni moški večkrat zabodel 48-letno žensko, nato pa pobegnil s kraja dogodka. Pozneje prijetemu osumljencu očitajo kaznivo dejanje poskusa umora iz brezobzirnega maščevanja. Kot so pojasnili na PU-ju Maribor, so bili o dogodku obveščeni malo pred 11.30, na kraj pa sta prvi prispeli patrulji policijske postaje Ruše in mariborske policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov.

Policisti so ob prihodu ugotovili, da je v stanovanjski hiši 48-letna ženska, ki je utrpela več vbodnih poškodb. Zanjo je poskrbela nujna medicinska pomoč mariborskega zdravstvenega doma in jo odpeljala v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer je ostala na zdravljenju.

Ko so ugotovili, da se je 29-letnik po dejanju s kraja dogodka odpeljal z osebnim avtomobilom mariborskih registrskih oznak, je za njim stekla obsežna iskalna akcija z vsemi razpoložljivimi policijskimi patruljami. Nekaj manj kot dve uri po dogodku so ga prijeli na območju Pohorja, ki spada pod okrilje celjske policijske uprave, neuradno na območju Klopnega vrha.

Poskusa umora v Postojni osumljen 24-letnik

Kriminalisti so z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je poskusa umora osumljen žrtvin nekdanji zet. Ta je pred tem iskal 21-letno nekdanjo partnerico, s katero sta do nedavnega živela v triinpolletni zunajzakonski skupnosti. Zaradi prekinitve razmerja in tudi predhodnih groženj mu je 48-letnica poskušala preprečiti vstop, a ji to ni uspelo.

Osumljeni je kljub njenemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in to s pregledom prostorov tudi preveril. Ob tem je kričal, da jo bo ubil. Čeprav mu je ženska sledila in ga skušala umiriti, jo je nenadoma fizično napadel, tako da jo je udarjal z rokami in brcal z nogami. Nato je s kuhinjskega pulta pograbil kuhinjski nož, s katerim jo je večkrat zabodel v prsni koš in vrat, nato pa hišo zapustil in se odpeljal.

Policija je z ugotovitvami seznanila dežurno preiskovalno sodnico mariborskega sodišča in dežurno državno tožilko tamkajšnjega tožilstva, ta pa se je tudi udeležila ogleda, ki ga je policiji prepustila preiskovalna sodnica.