Peskovci. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Peskovci. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

Na sojenju so najprej nadaljevali pregled posnetkov videonadzornih kamer, ki so bile nameščene v hiši, nato pa so sledili zaključni govori, poroča regionalni portal sobotainfo.

Sorodna novica Gornji Petrovci: Moški ubil svojo partnerico

Tožilka Jana Rogan je za očitano dejanje umora iz nizkotnih nagibov sprva zahtevala 25 let zapora, obramba Oreška pa je nasprotovala predlagani kazni in zahtevala nižjo kazen.

Lani septembra se je v Peskovcih zgodila družinska tragedija, v kateri je Orešek najprej davil partnerico Štefanio Tekač, nato pa jo je, ko je bila že v nezavesti, še zabodel v levo stran prsnega koša. To je povzročilo hude notranje krvavitve in takojšnjo smrt 35-letnice.

Po surovem umoru naj bi osumljenec pred prihodom policije opravil še nekaj telefonskih klicev.

Klical naj bi brata, ki ga je zaprosil, da pride po otroka, in mu hkrati priznal, kaj je storil. Enako naj bi povedal tudi sosedi, ki jo je poklical in ji dejal, da ji več ne bo mogel pomagati pri opravilih okoli hiše.

Povedal naj bi ji še, da je otroka zaprl v sobo, sam pa gre v zapor. Prav omenjena soseda naj bi vedela največ o nesrečni družinici, tudi o njihovih finančnih in družinskih težavah, še dodaja portal.