Foto: Matija Mastnak
Foto: Matija Mastnak

Po neuradnih informacijah je dijak prvega letnika s škarjami topih konic napadel profesorico, ker je med ustnim zagovorom iz matematike prejel nezadostno oceno. Profesorico, ki je dobila odrgnine, so pregledali na urgenci.

Policisti so z udeleženimi osebami opravili razgovore in nadaljujejo zbiranje obvestil, so še na navedli na Policijski upravi Celje.

Dodali so še, da policisti na podlagi prijav in kakršnih koli informacij o sumu storitve kaznivih dejanj vedno zberejo vsa potrebna obvestila, se povežejo s pristojnimi institucijami in strokovnjaki in ustrezno ukrepajo. O vseh ugotovitvah tudi seznanjajo pristojno državno tožilstvo.

Direktor Šolskega centra Celje Mojmir Klovar je dejal, da je bil razlog napada dijakovo nezadovoljstvo z oceno, in dodal, da se bodo z vsemi učenci pogovorili in jim po potrebi ponudili psihološko pomoč. Kot še sporoča novinar Radia Slovenija Matija Mastnak, so morebitno tragedijo pomagali preprečiti sošolci.

Odziv ministrice Simone Kustec

"Globoko pretresena obžalujem dogodek v ŠC Celje. Moje dobre misli so z vsemi vami. Nesporazume in stiske je potrebno reševati z razumevanjem, pogovorom, medsebojno pomočjo. Kakršnakoli oblika nasilja je nedopustna. Šola mora biti varen prostor za vse," je na Twitterju sporočila ministrica za izobraževanje Simona Kustec.