Foto: TV Slovenija/Posnetek zaslona
Foto: TV Slovenija/Posnetek zaslona

Na Policijski upravi Maribor so bili v petek ob 22.24 obveščeni, da se je po pomoč zatekla okrvavljena oseba, je v izjavi za javnost dejal vodja sektorja kriminalistične policije Beno Meglič. Policisti so ugotovili, da je mladoletnik imel več vbodnih ran po različnih delih telesa in da je v smrtni nevarnosti. S preiskovalnimi dejanji so ugotovili identiteto osumljenca in rekonstruirali dogodek.

Policisti so ugotovili, da sta se žrtev in osumljenec predhodno poznala. Oba sta bila na prireditvenem prostoru, kjer je potekal koncert. Po 22. uri je bil oškodovanec v bližnjem parku s skupino prijateljev. Osumljenec je prišel do njega, ga potegnil stran od skupine in od njega zahteval telefon, kar je podkrepil z ostrim predmetom. Oškodovanec zahtevi ni ugodil. Osumljenec ga je zato večkrat zabodel.

Oškodovanec se je fizično uprl in po dogodku poiskal pomoč pri varnostniku, medtem ko je osumljenec pobegnil s kraja dogodka.

Osumljeni je mlajši mladoletnik. Starši so ga pripeljali na policijo, kjer so mu policisti odvzeli prostost in odredili 48-urno policijsko pridržanje. V nedeljo je bil priveden k preiskovalni sodnici, ki mu je odredila pripor.

Na vprašanje medijev, ali ima telefon "zgodovino", je Meglič odgovoril, da z dozdajšnjo preiskavo niso odkrili nobene predzgodbe in da je telefon pripadal oškodovancu.

Za kaznivo dejanje ropa po 206. členu kazenskega zakonika je zagrožena kazen od enega do deset let zapora. Enako velja za povzročitev posebno hude telesne poškodbe po 124. členu.

Po Megličevih besedah se lahko mladoletnik kaznuje tudi z ukorom, nadzorom socialnega varstva, napoti v prevzgojni dom ali v zavod za usposabljanje.

Zdravstveno stanje napadenega je resno, a se izboljšuje, je navedel Meglič.

Zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb, obravnavanih v postopku, na policiji dodatnih informacij o dogodku zaenkrat ne morejo posredovati.

Po poročanju časopisa Večer se je napad 15-letnega fanta na dve leti starejšega fanta zgodil v parku na območju Kulturnega centra (KC) Pekarna, iz javnega pisma očeta žrtve pa izhaja, da je bil vzrok za dogodek spor zaradi telefona.

Napad z nožem zaradi telefona