Ko so na kraj prispele dodatne policijske enote, je eden od osumljencev zbežal, a so ga pozneje s pomočjo psov in helikopterja našli in prijeli. Fotografija je simbolična Foto: BoBo
Ko so na kraj prispele dodatne policijske enote, je eden od osumljencev zbežal, a so ga pozneje s pomočjo psov in helikopterja našli in prijeli. Fotografija je simbolična Foto: BoBo

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto, so bili v sredo okoli 13. ure obveščeni, da poskuša v Dobruški vasi preprečiti izvedbo zemeljskih del na zasebnem zemljišču. Lastnik zemljišča je, potem ko mu je moški zagrozil z orožjem, grožnjo prijavil policiji.

Po podani prijavi se je vrnil na kraj, kjer je želel dokončati delo. Tja sta z namenom zbiranja obvestil in preiskave prijavljenega kaznivega dejanja prišla tudi policista, ki pa ju je napadlo več prebivalcev naselja in jima poskušalo preprečiti izvedbo policijskih nalog oziroma prijetje osumljenca.

Dva občana sta policistki in policistu priskočila na pomoč, vendar so napadli tudi njiju. Na pomoč so s PU-ja Novo mesto takoj napotili več policijskih patrulj, policisti pa so na kraju odvzeli prostost štirim osumljencem.

Petega osumljenca našli z iskalno akcijo

Eden od osumljencev je s kraja pobegnil, zato je takoj steklo iskanje. Pri iskanju so sodelovali policisti več policijskih postaj, kriminalisti, vodniki službenih psov, območje pa so pregledovali tudi s policijskim helikopterjem. Pobegli osumljenec je bil izsleden in prijet, skupaj z drugimi štirimi pa je še vedno v pridržanju, so sporočili s PU-ja Novo mesto.

V dogodku so bili lažje poškodovani lastnik zemljišča in policist ter policistka, ki sta prva prišla na kraj dogodka. Vse tri so oskrbeli reševalci, vsi pa so že v domači oskrbi.

Policisti so med preiskavo našli in zasegli tudi zračno puško, s katero je osumljenec grozil. Intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, po zaključku pa bodo zoper pet osumljencev podali kazenske ovadbe, so še sporočili s policije.