Foto: BoBo
Foto: BoBo

Celjski policisti so v soboto zjutraj prejeli obvestilo, da je partner huje poškodoval svojo partnerko. Prišel je namreč v spalnico in jo udaril z večjo sekiro, zaradi česar je bila odpeljana na zdravljenje v celjsko bolnišnico. 46-letni moški je nato odšel v bližnje gospodarsko poslopje, kjer je naredil samomor.

Dan pred tragičnim dogodkom mu je policija izrekla ukrep prepovedi približevanja partnerki in mladoletni hčerki, pogoji za privedbo k preiskovalnemu sodniku pa niso bili podani. Partnerka je namreč poklicala na policijsko postajo v Žalcu in prijavila, da 46-letnik nad njo izvaja nasilje, potem je na policijski postaji podala tudi ustno kazensko ovadbo.

Takrat ji je bilo ponujeno zatočišče v varni hiši, a je to možnost odklonila, je povedal Vogrinec.
Policija je o primeru obvestila vse pristojne službe, v petek zvečer pa so policisti na naslovu prebivanja 44-letne ženske izvedli nadzor morebitnih kršitev ukrepa prepovedi približevanja. Kršitev ukrepa v večernih in nočnih urah pa policija ni zaznala, je dejal Vogrinec.

Na vprašanje, kako je 46-letni partner sploh prišel v spalnico, je Vogrinec odgovoril, da je najverjetneje imel nekje skrite ključe. Pojasnil je še, da so leta 2015 46-letnega moškega že obravnavali zaradi nasilja v družini in ga kazensko ovadili.

Ozadje napada na 44-letnico v Žalcu

Na Policijski upravi (PU) Celje so od januarja do danes zaradi zaznanih primerov nasilja v družini izrekli 193 ukrepov prepovedi približevanja, in sicer zaradi 190 kaznivih dejanj in treh prekrškov. Lani so v istem obdobju izrekli 201 ukrep prepovedi.

Zaradi kršitev ukrepov prepovedi približevanja so celjski policisti letos ukrepali v 86 primerih, lani v 112.

Moški, ki je hudo poškodoval partnerko, obravnavan že v preteklosti