Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Na Policijski upravi Koper so bili v sredo ob 15. uri obveščeni, da sta se v vasi Gorjansko sprla dva moška, pri čemer je bilo uporabljeno tudi strelno orožje. Na kraj so nemudoma poslali več policijskih patrulj in kriminalistov.

Policisti so od občanov izvedeli, da je storilec, ki naj bi bil 50-letni domačin, nekaj pred 15. uro vstopil v trgovino na Gorjanskem, v kateri sta bila poleg prodajalke še dva človeka. Moški je kričal in nato z dolgocevnim orožjem oziroma šibrovko v strop izstrelil naboj. Nato se je obrnil in odšel, pred trgovino pa ustrelil v avtomat za napitke. Sedel je v avtomobil in se odpeljal proti stanovanjski hiši v vasi Gorjansko, kjer je repetiral puško in nasilno odprl vrata. V hiši je grozil članom družine in v notranjosti še enkrat ustrelil. Potem se je odpeljal domov in se zaprl v hišo.

Policisti so hišo zavarovali, na kraj je bil napoten policijski pogajalec, ki je začel pogajanja. Po več kot polurnem pogovoru je 50-letni osumljenec sam prišel pred hišo in se ob 17.38 predal policistom, ki so mu odvzeli prostost. V celotnem dogajanju ni bil nihče poškodovan, so sporočili s PU-ja Koper. "Zaradi vsega navedenega izhajajo utemeljeni razlogi za sum, da je osumljeni storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, in sicer povzročitev splošne nevarnosti," so še zapisali.