Tragični dogodek se je zgodil na avtocestnem odseku Tepanje–Slovenska Bistrica, v smeri Slovenske Bistrice. Foto: BoBo
Tragični dogodek se je zgodil na avtocestnem odseku Tepanje–Slovenska Bistrica, v smeri Slovenske Bistrice. Foto: BoBo

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so bili o nesreči na štajerski avtocesti med Tepanjem in Slovensko Bistrico izven naselja Preloge obveščeni okoli 19.30 ure. Pri trčenju so bile poškodbe delavca tako hude, da je kljub pomoči reševalcev na kraju nesreče umrl.

Pri vozniku so pozneje odkrili 0,64 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznik na kraju trčenja ni ustavil, pač pa se je tja vrnil šele pozneje.

Mariborski policisti danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče in zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. O nesreči so obvestili dežurno državno tožilko in dežurnega preiskovalnega sodnika.

Dars je na omrežju X zapisal, da se z žalostjo v srcih poslavljajo od sodelavca. "Družini, prijateljem in sodelavcem izrekamo iskreno sožalje. Vse voznike pa pozivamo, naj za volan vedno sedejo le trezni," so dodali.

Omenjena nesreča je letošnja dvanajsta s smrtnim izidom na območju mariborske policaje, v katerih je življenje izgubilo 13 oseb, medtem ko je lani v tem času v prav toliko nesrečah umrla ena oseba več.